Rukomet
0

Rukometaši Bosne zadržali šanse za drugi krug Lige prvaka

FENA
Rukometaši Bosne Lido osiguranja u 3. kolu evropske Lige prvaka (H-grupa) na gostovanju u Velenju poraženi su od slovenskog predstavnika ekipe Velenja sa 30:27 (18:12).

Crvena dvorana, gledalaca 1.500, sudije Lemme i Ulrich (oba Njemačka).

Gorenje: Skok, Prošt, J. Dobelšek 7 (3), Kavaš 4, Vuković 9, Oštir, Sović 1, Sirk 2, Mlakar, Gautschi, Rezniček, Blažević, Golčar 7.

Bosna LO: Grahovac, Šabanović, Martinović 1, Veselinov, Veselinović 2, Harmandić 6 (1), Anisimov 3, Jaškić 5, Toromanović 2, Omerčević, Jonovski 1, Divković, Jahić 1, Kapisoda 6 (3).

Sedemerci: Gorenje 4 (3), Bosna LO 6 (4). Isključenja: Gorenje 12, Bosna LO 12 minut. Crveni karton: Kavaš (60.).

Prvak BiH u susretu sa direktnim konkurentom za osvajanje drugog mjesta u H-grupi poražen je za tri gola, čime je zadržao šanse da u revanšu u Sarajevu nadoknadi prednost Slovenaca i izbori nastup u drugi krug takmičenja.

Domaći rukometaši vodili su cjelu utakmicu, a najveću prednost ostavrili su u 45. miniuti, kada su poveli sa osam golova (21:13).

Iako su bili na pragu još jednog ubjedljivog poraza, "studenti" se nisu predali, a u samom finišu propustili su priliku da sa igračem više ostvare i povoljniji rezultat.

U narednom kolu ekipa Bosne 11. novembra dočekuje mađarski Pick Szeged.