Rukomet
0

Rukometaši Bosne na pragu plasmana u četvrtfinale Kupa kupova

FENA
Rukometaši Bosne u subotu u glavnom gradu Norveške brane ubjedljivu prednost iz prvog susreta osmine finala Kupa kupova protiv domaće ekipe Hasluma.

Iako su "studenti" prošle nedjelje u Skenderiji slavili s 12 golova razlike, trener Halid Demirović od svojih igrača u revanšu traži maksimalan oprez i zalaganje.

" U rukometu se događaju čuda i zbog toga predstojeću utakmicu moramo da shvatimo veoma ozbiljno, kao da startujemo od rezultata 0:0. Bilo kakvo opuštanje ili čuvanje rezultata ne dolazi u obzir. Norvežani će u revanšu biti jači za vrhunskog igrača, lijevog beka Šveđanina Mamelunda, koji je sinoć u domaćem prvenstvu postigao 10 golova", kazao je Demirović.

Ipak, Demirović je dodao, da je njegova ekipa nastupima u Ligi prvaka stekla veliko samopouzdanje i iskustvo, te da je veoma blizu plasmana u četvrtfinale ovog takmičenja, što bi bio najveći uspjeh u historiji kluba.

Rukometaši Bosne u Oslu će moći da računaju na veliku podršku naših navijača iz skandinavskih zemalja, popularnih BH Fanaticosa, koji su već osigurali nekoliko stotina ulaznica.

Revanš utakmica osmine finala Kupa kupova Haslum - Bosna igrat će se u subotu u 17.00 sati, a sudit će je Mađari Csaba Kekes i Pal Kekes, dok će delegat biti Šveđanin Gunar Moller.