Rukomet
0

Rukometaši Bosne LO optimisti pred susret sa Pick Szegedom

FENA
Rukometaši Bosne Lido osiguranje u nedjelju će u Sarajevu odigrati četvrti susret u Ligi prvaka, a dočekuju mađarsku ekipu Pick Szeged.

Susret je okarakterisan kao jedan od najvažnijih u dosadašnjem toku sezone. Mađari u dosadašnja tri kola nisu doživjeli poraz, a u prvom susretu sa Bosnom u Szegedu ostvarili su uvjerljivu pobjedu. No, studenti vjeruju da u revanšu mogu doći do pobjede koja bi im otvorila vrata drugog kruga takmičenja.

"Očekuje nas težak zadatak jer igramo s najkvalitetnijom ekipom u grupi. O pobjedniku će odlučiti dva faktora - naša borbenost i agresivna igra u odbrani, te publika. Samo borbenom igrom i uz veliku podršku publike možemo pobijediti snažnog protivnika", rekao je trener Bosne LO Jovica Elezović na pres-konferenciji.

On je izrazio nadu da će svi igrači biti spremni kako bi Bosna LO u najjačem sastavu mogla tražiti prolaz u drugi krug.

Susret će se odigrati u nedjelju u 17.30 u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu. Do promjene mjesta igranja došlo je zbog zauzetosti dvorane Skenderija, a Elezović vjeruje da to neće imati velikog uticaja na igru studenata i konačan ishod.

Bosna LO će posljednju probu uoči meča sa Pick Szegedom imati danas kada u okviru 7. kola Premijer lige BiH dočekuje ekipu Gradačca.