Rukomet
0

Rukometaši Bosne LO najavili častan oproštaj od Lige prvaka

FENA
Rukometaši Bosne Lido osiguranja utakmiciom sa slovenskim Gorenjem iz Velenja u nedjelju se opraštaju od ovosezonskog nastupa u Ligi prvaka. Predstojeći susret za prvaka BiH neće imati većeg značaja, jer su iz H-grupe nastup u drugu fazu evropskog elitnog takmičenja ranije osigurali mađarski Pick Szeged i slovenski predstavnik.

Ekipa Bosne bez obzira na ishod utakmice sa Slovencima neće završiti nastup u Evropi. Očekivanim osvajanjem trećeg mjesta u grupi "studente" na proljeće očekuje igranje u osmini finala Kupa kupova, a jedni uslov za to je pobjeda Pick Szegeda nad bjeloruskim Meškovom.

Serija poraza u domaćem prvenstvu i Ligi pavaka, ostavaka trenera Jovice Elezovića, te slaba forma i povrede nekolicine ključnih igrača uzrokovali su da se ekipa Bosne nalazi i velikoj rezultatskoj i psihološkoj krizi.

Vršilac dužnosti trenera Mirko Sušić na pres konferenciji je istakao, da i pored svega očekuje častan oproštaj od Lige prvaka.

"Naša igra u zadnje vrijeme nije bila na zadovoljavajućem nivou. Nadam se da su igrači prelomili taj momenat. Pobjeda nad Velenjem bi nam mnogo značila za povratak samopouzdanja i izlazak iz krize", kazao je Sušić.

Nastup Adnan Harmandića još uvijek je pod znakom pitanja, nakon optužbi Upravnog odbora (UO) da je najbolji Bosnin rukometaš najveći krivac za slabe partije i destabilizaciju kluba.

Sušić nije želio da komentira odluku UO, ali je naglasio da Harmandićeva statistika dovoljno govori o njegovim igrama u Ligi prvaka. Prema riječima sekretara kluba Tarika Smajevića, o nastupu Harmandića u susretu s Velenjem odlučit će UO. Dodatna otežavajuća okolnost za prvaka BiH biće neigranje Darka Martinovića, koji je sinoć u susretu domaćeg prvenstva protiv ekipe Izviđača slomio ruku.

Susret Bosna Lido osiguranje - Velenje igrat će se u nedjelju, 25. novembra u dvorani "Mirza Delibašić" - KSC Skenderijau 16.00 sati, a ulaz će biti slobodan.

Tabela H-grupe:

  1. Pick Szeged 5 5 0 0 159:110 10
  2. Gorenje Velenje 5 3 0 2 143:144 6
  3. Meškov Brest 5 1 0 4 130:149 2
  4. Bosna Lido osiguranje 5 1 0 4 127:156 2