Rukomet
0

Rukometaši Bosne LO i službeno državni prvaci

FENA
Rukometaši Bosne Lido osiguranja okončali su još jednu uspješnu sezonu u kojoj su osvojili duplu krunu - državno Prvenstvo i Kup.

U posljednjem susretu ovogodišnjeg takmičenja u Premijer ligi BiH (22. kolo) ekipa Bosne večeras je u dvorani "Ramiz Salčin" savladala Lokomotivu iz Brčkog sa 37:28 (18:10), čime je i službeno postala državni prvak, treći put zaredom. Ukupno ovo je sarajevskom klubu četvrti naslov prvaka BiH (2003, 2006, 2007, 2008.), uz tri titule u kupa (2003, 2004, 2008.). Najveći međunarodni uspjeh "Studenti" su ostavrili 2007. godine, kada su igrali u polufinalu Kupa kopova.

Na prigodnoj svečanosti kapitenu Muhamedu Toromanoviću, pobjednički pehar u sezoni 2007/08. uručio je generalni sekretar Rukometnog saveza BiH Smajo Karačić.

Susret s Lokomotivom bio je oproštaj za trojicu standardnih prvotimaca Bosne, rerezentativce - Muhameda Toromanovića, koji će karijeru nastaviti u danskom Koldingu, Darka Martinovića, koji odlazi u španski Octavio Pilotes iz Viga, te Vukašina Stojanovića, koji će od ljeta također igrati u španskoj Asobal ligi za ekipu Naturhouse La Rioja iz Logrona.

Redove bh. prvaka za sada će pojačati iskusni crnogorski pivot Ratko Đurković, koji dolazi iz mađarskog Pick Szegeda.