Gradski derbi
32

Rukometaši Bosne dočekuju favoriziranu ekipu Vogošće

Klix.ba
Foto: RK Bosna
Foto: RK Bosna
Proljetni dio rukometnog prvenstva Bosne i Hercegovine počinje ovog vikenda, kada je na rasporedu šest utakmica. Lider na tabeli, ekipa Vogošće, gostovat će sarajevskoj Bosni.

Gosti iz Vogošće u ovom susretu važe za apsolutnog favorita u odnosu na Studente, koji su u prvom dijelu sezone osvojili samo četiri boda. Usljed loših rezultata Bosne, rukovodstvo kluba je dalo priliku svim igračima da potraže drugi angažman te je odlučeno da će dres višestrukog prvaka BiH u nastavku prvenstva nositi uglavnom domaći igrači, od kojih je nekolicina u seniorski tim prekomandovana iz Bosnine druge ekipe.

Došlo je i do promjene na klupi te će Sanjin Kolaković i Sead Lagumdžija, osnivači Škole rukometa "Sedmerac", predvoditi ekipu sa Mojmila u narednom periodu.

"Kolega Sead i ja smo ekipu preuzeli prije tri sedmice tako da se igrači još uvijek nisu uspjeli u potpunosti uigrati i naviknuti na sistem igre koji preferiramo, ali smo svjesni da je to jedan duži proces, sve ide svojim tokom i siguran sam da ćemo već u prvom kolu pokazati bolju i požrtvovaniju igru u odnosu na prethodnu polusezonu. Svakako da je najveći nedostatak ove ekipe neiskustvo većine igrača, ali oni svojim zalaganjem i borbenošću mogu dosta toga napraviti te ako se budu ponašali na utakmicama onako kako to čine na treninzima, doći ćemo do pozitivnih rezultata", izjavio je šef stručnog štaba RK Bosna Sanjin Kolaković.

Sarajevske Studente očekuje grčevita borba za opstanak, a mnogi su ih već i okarakterisali kao sigurne putnike u niži rang.

"O konkretnim dometima ekipe je trenutno teško govoriti. Bosna je upisala samo četiri boda dosad i iz te ekipe je otišlo čak devet igrača. Bitno je da su ostali i došli oni momci koji su željni igre i dokazivanja te vole ovaj klub, što je sigurno trebalo Bosni i ranije, a i sama atmosfera u ekipi je odlična", optimističan je Kolaković, saopćeno je iz RK Bosna.

Utakmica 14. kola Premijer lige BiH između Bosne i Vogošće je na rasporedu sutra od 20 sati, u dvorani "Ramiz Salčin", a ulaz je slobodan.