Meč na Mojmilu
39

Rukometaši Bosna sutra protiv direktnog konkurenta za opstanak

FENA
Foto: FENA
Foto: FENA
Rukometaši sarajevske Bosne u subotu na Mojmilu dočekuju ekipu Kaknja, u okviru 16. kola Premijer lige BiH.

Studenti u ovom susretu imaju imperativ pobjede s obzirom na to da dočekuju direktnog konkurenta za opstanak. U dosadašnjem dijelu prvenstva sarajevski tim osvojio je samo četiri boda, a u proljetnom dijelu zna samo za poraz.

Uprkos promjeni u igračkom kadru i odlasku gotovo cijele ekipe u pauzi prvenstva u Bosni vjeruju da mogu napraviti preokret u sezoni.

Trener Sanjin Kolaković, koji je u prvenstvenoj pauzi preuzeo ekipu, svjestan je težine zadatka.

"Ekipa Kaknja je podjednake kvalitete kao mi, ekipa koja voli da igra, jako puno trči, ali mi ćemo se sutra potruditi da im ne dozvolimo da se naigraju. Igrači imaju veliku želju da nakon drugog kola prvog dijela sezone ostvare napokon jednu pobjedu koja bi ovim mladim momcima mnogo značila za dalji rad i za ostanak u trci za opstanak", ističe Kolaković.

On je četiri sedmice s ekipom i naglašava da igrači počinju da rade tempom koji on preferira.

"Na dobrom smo putu da napravimo neki pomak. Borba za opstanak bit će teška. U odnosu na ekipu iz prošle polusezone koja je osvojila samo četiri boda otišlo je osam igrača. Ipak, ne predajemo se", dodaje trener Bosne.

Kapiten Haris Bračković tvrdi da njegov tim očekuje možda i najvažnija utakmica u polusezoni.

"Igramo protiv direktnog konkurenta za opstanak, ekipa s kojom se možemo kvalitetom takmičiti. Naša jedina prednost je domaći teren. Jako smo motivisani, dugo nismo pobijedili. Sutrašnja pobjeda bi bila velika nagrada za naš trud. Iskreno se nadam da ćemo iskoristiti domaći teren i ostvariti pobjedu koja bi nam psihološki mnogo značila", kazao je Bračković.

Pozvao je ljubitelje rukometa da ih sutra podrže u ovom važnom meču.

Njegov saigrač Armin Gušić također naglašava važnost utakmice. On je u prošloj sezoni igrao upravo za Kakanj, dobro poznaje tu ekipu i tvrdi da se Bosna može kvalitetom nositi s njima te napokon ostvariti pobjedu.

"Dobro smo radili u pripremnom periodu i bilo bi nam žao da to ne krunišemo", rekao je Gušić.

Susret se igra u dvorani Ramiz Salčin od 20:00 sati.