Pobjeda u Švicarskoj
298

Rukometaši BiH u odličnom raspoloženju doputovali u Sarajevo

Piše: K. H.
(Foto: H.M./Klix.ba)
Rukometni reprezentativci Bosne i Hercegovine doputovali su na Međunarodni aerodrom u Sarajevu nakon pobjede u meču 3. kola grupe 6 kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Danskoj i Njemačkoj 2019. godine rezultaltom 24:21.

Selektor Bilal Šuman još jednom je pohvalio igrače te je dodao da je igra u odbrani i napadu bila odlična.

"Ja bih još jednom čestitao momcima. Mislim da su odradili odličan posao i smatram da je igra izgledala veoma dobro, naročito u odbrani. U napadu su se posložile neke stvari, a u utakmici protiv Švicarske je naša baza, a koja se bazira na odbranu, izgledala veoma dobro", rekao je selektor rukometne reprezentacije BiH.

Nakon toga, Šuman je rekao da je pobjeda u Švicarskoj samo prvo poluvrijeme i da se dobar rezultat treba potvrditi u drugom meču koji se igra u subotu.

"Odigrali smo prvo poluvrijeme, drugo nas očekuje u Tuzli. Švicarci će u subotu imati pritisak kao i mi, ja očekujem jednu tešku utakmicu, ali ovaj put imamo sve u svojim rukama. Želimo i hoćemo da ponovimo ovo što smo uradili sinoć i da krajem januara vidimo koji je to protivnik u baražu", završio je selektor Šuman.

Meč četvrtog kola grupe 6 protiv Švicarske igra se u subotu u Tuzli od 20 sati, a treba napomenuti da su sve ulaznice rasprodate.