Rukomet
4

Rukometaši BiH u četvrtak u Visokom dočekuju Austriju

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u naredna četiri dana odigrat će preostale dvije kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo 2014. u Danskoj.

Prvi susret bh. rukometaši igrat će sutra u visočkoj dvorani Mladost protiv selekcije Austrije, dok će u posljednjem susretu ovog ciklusa kvalifikacija 16. juna gostovati u Nišu protiv Srbije.

Iako utakmice neće imati takmičarski karakter, jer su se ranije oprostili od borbe za nastup na EP, izabranicima selektora Dragana Markovića to će biti prilika da poprave slab utisak iz prvih susreta i pokušaju da se revanširaju Austrijancima za visok gostujući poraz na startu kvalifikacija (24:35), te selekciji Srbije, koja je u Sarajevu slavila sa 21:24.

Nakon uspješno obavljenih petodnevnih priprema na Vlašiću, selektor Marković Austrijacima i Srbima suprotstavit će kombinovani tim od mladih i iskusnijih igrača, od kojih je više od polovina iz domaće lige.

"Očekuju nas dvije teške utakmice, ali sigurno se nećemo predati, bez obzira na to u kojem sastavu budemo igrali", kazao je Marković. On je najavio da će njegov tim protiv Austrijanca igrati maksimalno angažovano u nastojanju da izbori prvu pobjedu u kvalifikacijama.

Susret BiH - Austrija igrat će se u četvrtak u 17.00 sati, a sudit će ga Česi Jiri Opava i Pavel Valek.

U dosadašnjem toku kvalifikacija bh. rukometaši zabilježili su sva četiri poraza i zauzimaju posljednje mjesto u sedmoj grupi, bez šansi da se bore za prve dvije pozicije u grupi koje vode nastupu na EP-u.