Spremanje za april
47

Rukometaši BiH trenirali na Ilidži: U Sarajevu do 1. januara, Katar odličan za uigravanje

Piše: K. H.
Foto: M. O./Klix.ba
(Foto: M. O./Klix.ba)
Rukometna reprezentacija BiH okupila se sinoć na Ilidži gdje će trenirati do 1. januara, a nakon toga planiran je odlazak u Katar gdje će protiv istoimenog domaćina odigrati dvije prijateljske utakmice.

Izabranici Bilala Šumana također će odigrati i revijalni meč protiv Krivaje u Zavidovićima.

Selektor Šuman neće moći računati a Benjamina Burića koji zbog povrede nije mogao doći u BiH, kao ni na Vladimira Vranješa koji je na okupljanje stigao s povredom ruke.

"U Sarajevu ćemo biti do Nove godine, a put u Katar je zakazan za 1. januar naredne godine. Tamo ćemo biti do 6. januara i imamo u planu odigrati dvije prijateljske utakmice protiv reprezentacije Katra. Ovo je jedino vrijeme kada se reprezentacija mogla okupiti, a želimo iskoristiti ovu priliku na najbolji mogući način. Trenutno radimo na nekim stvarima koje nećemo moći uraditi u aprilu kada ćemo u sedam dana odigrati dvije utakmice protiv Finske", istakao je Šuman.

Šuman je nakon toga rekao da će u ovom periodu reprezentacija pokušati usavršiti neke dijelove igre kako bi pobjedama protiv Finske mogli osigurati prvi plasman na Evropsko prvenstvo u historiji.

"Imamo u planu odraditi 12-13 treninga, a pored toga odigrat ćemo dvije utakmice. Imamo nekoliko igrača koji su povrijeđeni, ali ja računam na sve njih. Do aprila ima puno vremena, vidjet ćemo u kakvoj će fizičkoj spremi biti, a mi moramo pokušati usavršiti sve segmente igre. S dvije pobjede protiv Finske, prvi put u historiji BiH plasirat ćemo se na Evropsko prvenstvo", kazao je Šuman.

Reprezentacija BiH u grupi 5 ostvarila je jednu pobjedu i jedan poraz. Prvo smo kao gosti bili bolji od Bjelorusije, a dva dana nakon toga poraženi smo od Češke u Tuzli.