Gostovanje u Talinu
48

Rukometaši BiH traže novi trijumf protiv Estonije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

Piše: O. T.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U 2. kolu grupe 6 kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Danskoj i Njemačkoj rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 18:30 sati gostuje Estoniji, reprezentaciji koju je prije tri dana savladala u Sarajevu.

Izabranici Bilala Šumana su u Skenderiji upisali rutinsku pobjedu rezultatom 31:24 i time opravdali ulogu favorita protiv Estonaca. Naš tim vjeruje da i u Talinu može slaviti te ispuniti cilj, a to je osvajanje maksimalna četiri boda iz prva dva kola.

Selektor nije bio naročito zadovoljan igrom našeg tima u drugom poluvremenu utakmice u Sarajevu kada smo, prema njegovom mišljenju, primili nekoliko laganih golova.

Važnost mečeva protiv Estonije još više dolazi do izražaja kada zbog toga što naš drugi suparnik u ovoj grupi reprezentacija Švicarske ima veću reputaciju i očekuje se da će protiv Švicaraca biti teže.

Dener Jaanimaa i Mait Patrail su dva igrača Estonije od kojih smo najviše strahovali u Sarajevu, a slično će biti i u ovom meču. Oni su u prvom meču postigli po četiri gola.

Najbolji strijelci našeg tima u prvom meču bili su Vladimir Vranješ s osam i Marko Panić sa sedam postignutih golova.

Nakon ovih duela slijede mečevi protiv Švicarske, a oni nas očekuju u januaru 2018. godine. Samo prvaci iz šest kvalifikacionih grupa putuju u baraž, gdje će im se pridružiti 12 reprezentacija s Evropskog prvenstva koje se u januaru 2018. godine igra u Hrvatskoj.

Okršaj protiv Estonije počinje u 18:30 sati uz diretkan prijenos na Face TV.