Susret u četvrtak u Sarajevu
0

Rukometaši BiH spremni za meč sa Srbijom

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će u okviru petog kola kvalifikacija za EP 2010. u Austriji u četvrtak u Sarajevu odigrati susret sa selekcijom Srbije.

Rukometaši BiH nalaze se u završnoj fazi priprema, a do sutrašnjeg meča obavit će još dva treninga. Na večerašnjem treningu igračima bi trebao da se pridruži i Darko Martinović, koji će pojačati konkurenciju na lijevom boku.

"Veći dio priprema je iza nas i mogu reći da su igrači spremni za meč. Očekujem tešku utakmicu protiv velikog protivnika. Srbija je možda favorit, ali vjerujem da će moji igrači dati sve da pobijede. Puno će nam značiti i podrška navijača koje očekujem u velikom broju", rekao je selektor bh. reprezentacije Halid Delimović.

Reprezentacija Srbije u Sarajevo će doći danas u poslijepodnevnim satima, a prvi trening obavit će u 18.30 sati.

Utakmica je, inače, označena kao susret visokog rizika, pa su shodno tome, najavljene "dosad neviđene" mjere osiguranja.

"Bit će zabranjeno unošenje svih vrsta tvrdih predmeta, od upaljača do kišobrana", rekao je generalni sekretar Rukometnog saveza BiH Smajo Karačić.

Dodao je da je za susret preostalo oko 1.200 ulaznica koje će se naći u slobodnoj prodaji na dan odigravanja meča.

Susret između reprezntacija BiH i Srbije na rasporedu je u četvrtak u 20.00 sati u dvorani Mirza Delibašić" KSC Skenderija, dok je uzvratni meč 22. marta u Nišu.

Nakon četiri kola Srbija je vodeća u grupi 2 sa sedam bodova, dok je BiH na trećem mjestu s dva boda manje.