Rukomet
0

Rukometaši BiH spremni za meč protiv Italije

FENA
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtak će odigrati treći susret kvalifikacija za EP 2010. u Austriji, a sastaje se s Italijom.

Rukometaši BiH u ponedjeljak su se okupili u Sarajevu gdje će se pripremati do srijede, kada je planiran put u Italiju. Selektor Halid Demirović vjeruje da njegovi rukometaši mogu doći do pobjede nad Italijom, što bi bila dobra uvertira za meč sa Švicarskom u subotu u Sarajevu.

"Mada se radi o realno slabijem protivniku moramo odigrati maksimalno oprezno. Imamo vremena da se uigramo za taj meč, jer nam slijede još dva kvalitetna treninga do odlaska", rekao je Demirović, koji u naredna dva meča neće moći računati na prvog golmana reprezentacije Enida Tahirovića. Umjesto njega u reprezentaciji će debitirati golman Borca Mario Blažević, dok se u ekipu vratio oporavljeni Mirsad Terzić.

"Mislim da smo kvalitetniji od Italije, ali to moramo pokazati i na terenu. Pobjeda bi bila dobra uvertira za meč sa Švicarskom u subotu", kazao je Terzić, koji zbog povrede nije nastupio u susretima protiv Rusije i Farskih Otoka.

Susret grupe 2 kvalifikacija za EP 2010. između Italije i BiH bit će odigran 27. novembra u Siracusi u 19 sati.