Rukomet
0

Rukometaši BiH spremni za Belgiju

FENA
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ušla je u završnu fazu priprema za nastup u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo 2008. u Norveškoj.

Nakon turnira u Švicarskoj, te Sloveniji i Hrvatskoj, rukometaši BiH vratili su se u Sarajevo, gdje se pod "dirigentskom palicom" selektora Halida Demirovića uigravaju za predstojeća četiri kvalifikacijska susreta.

Demirović je izjavio da je zadovoljan angažmanom svih igrača, te da očekuje da će reprezentacija BiH u petak u susretu protiv Belgije doći do prvih bodova.

  • Očekujem borbenu utakmicu u Belgiji, te se nadam da ćemo iskoristiti naše prednosti i doći do pobjede. U ekipi vlada dobra atmosfera. Igrači su se odmorili nakon teških utakmica u Sloveniji i Hrvatskoj i s nestrpljenjem očekuju predstojeće kvalifikacijske mečeve - rekao je Demirović na press-konferenciji.

Kada je u pitanju igrački kadar selektor Demirović je izjavio da su svi igrači, izuzev Nikole Prcea i golmana Ratka Vujovića, spremni za meč s Belgijom.

  • Prce je počeo intenzivno trenirati i očekujem da će biti spreman za meč sa Švedskoj. No, kada je u pitanju Vujović, ne vjerujem da će se oporaviti na vrijeme kako bi pomogao reprezentaciji u predstojećim mečevima - kazao je Demirović.

Rukometaši BiH će nakon sutrašnjeg treninga u poslijepodnevnim satima otputovati u Belgiju, gdje u petak igraju prvi kvalifikacijski meč protiv domaće reprezentacije. Susret će biti odigran u Haseltu u 20.30 sati.

Drugi meč kvalifikacija reprezentacija BiH igra u nedjelju u Visokom ponovo protiv Belgije, dok su susreti sa Švedskom na rasporedu 19. januara u Visokom, odnosno 21. januara u Švedskoj. Pobjednik kvalifikacija plasirat će se u baraž.