Susret u Tuzli
316

Rukometaši BiH protiv Bjelorusije traže historijski plasman na Evropsko prvenstvo

Piše: K. H.
Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba
Rukometna reprezentacija BiH večeras u tuzlanskom Mejdanu dočekuje selekciju Bjelorusije u meču u kojem može izboriti historijski plasman na Evropsko prvenstvo.

Selektor Bilal Šuman je prethodnih dana bio izuzetno raspoložen, prije svega zbog odličnih rezultata koje je naš tim ranije ostvario, a bez obzira na današnji ishod, naša reprezentacija već sada ima velike šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

Eventualnom pobjedom ili remijem, naš tim bi sigurno ostvario historijski plasman - odlazak na Evropsko prvenstvo, a onda bi se u posljednjem kolu borili za prvu poziciju sa Češkom.

"Očekuje nas jaka utakmica protiv selekcije koja dolazi u najjačem sastavu. Radi se o fizički veoma jakoj selekciji koja igra veoma brzo. Bit će nam teško, ali motivacija je na ogromnom nivou jer će Mejdan biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Uradit ćemo sve da na kraju zajedno s gledaocima u BiH slavimo ovaj naš prvi historijski odlazak na Evropsko prvenstvo", rekao je Šuman.

Zbog povreda naš selektor večeras neće moći računati na Vranješa, Vegara, Nuića i Tarabochiju, ali tu su dva nova igrača, odnosno Puljizović i Hadžiomerović.

Naša reprezentacija se nalazi na drugom mjestu u grupi 5 sa šest osvojenih bodova, koliko ima i prvoplasirana Češka, dok je Bjelorusija treća.

Bezuvjetnu podršku našim igračima najavili su i BH Fanaticosi.

"Rukomet, 12. 6., Mejdan, Tuzla. Još jedna utakmica. Još jedno 'finale'. Jedna utakmica koja će zaokružiti sav rad i trud momaka na terenu i selektora Šumana. Sjetite se kroz šta su ovi momci prolazili, njihovih suza, putovanja, bola i svakog puta kada su teren napuštali premoreni. Sada će sebe i nas nagraditi pobjedom i historijskim plasmanom na Evropsko prvenstvo. Mi ćemo im biti vjetar u leđa i ovaj put tuzlanski Mejdan napuštamo kao šampioni. Ovaj put ispuštamo dušu navijajući za naše momke", poručili su BH Fanaticosi.

Utakmica između selekcija BiH i Bjelorusije na rasporedu je večeras od 20 sati u dvorani Mejdan u Tuzli.