Kvalifikacije za EP
0

Rukometaši BiH poraženi od Srbije u Skenderiji

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Bh. rukometna reprezentacija poražena je u sarajevskoj Skenderiji od Srbije rezultatom 21:24 u kvalifikacijskoj utakmici za Evropsko prvenstvo, koje se igra u Danskoj.

Izabranici Dragana Markovića odlično su otvorili susret i nakon prvog poluvremena imali četiri gola prednosti.

Nakon uvodnih minuta susreta u kojem je gostujuća ekipa tri puta bila u vodstvu, naši rukometaši preuzimaju terensku inicijativu i dolaze do prednosti koja je u jednom trenutku iznosila plus pet.

Zahvaljujući dobro raspoloženima, Toromanoviću i golmanu Tahiroviću, koji je u prvom poluvremenu imao osam odbrana, bh. rukometaši su na pauzu otišli sa četiri gola prednosti. Bilo je 12:8.

U drugom poluvremenu kao da je druga ekipa izašla na parket u Skenderiji. Našim rukometašima ništa nije polazilo za rukom pa su Srbijanci vrlo brzo uspjeli nadoknaditi zaostatak.

Nakon izjednačenja, igra naših rukometaša se potpuno raspala pa gosti u jednom trenutku dolaze na šest golova prednosti.

Nakon debakla u Austriji, ovo je bio drugi poraz bh. reprezentacije u kvalifikacijama za EP, kojim su se naši rukometaši praktično oprostili od učešća na velikom takmičenju.