Rukomet
0

Rukometaši BiH pobjednici "Yellow cupa"

FENA
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjednik je 35. međunarodnog turnira "Yellow cup", održanog u švicarskom Winterthuru. Najbolji rukometaši BiH večeras su u finalu pobijedili reprezentaciju Tunisa s 25:22 (9:13).

Izbaranici selektora Halida Demirovića na dvodnevnom turniru, na kojem je učestvovalo pet nacionalnih selekcija, ukupno su odigrali pet susreta postigavši pobjede nad Švicarskom 25:16, Japanom 30:23 i Kuvajtom 24:13 te u finalu nad Tunižanima, od kojih su u 3. kolu bili poraženi sa 18:19.

Turnir se igrao po izmijenjenim pravilima prema kojim su poluvremena trajala po 20 minuta.

Po povratku iz Švicarske rukometaši BiH, u sklopu priprema za nasup u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine u Norveškoj, nakon trodnevnog odmora ponovo će okupiti 2. januara, a zatim u drugoj fazi priprema učestvovati na turniru u Slovenija - Croatia cup, u Kopru i Puli. Na ovom turniru će odigrati tri susreta protiv Grčke (5. januara, Kopar), Hrvatske (6. januara, Pula) i Slovenije (7. januara, Kopar).

Rukometaši BiH će u kvalfikacima za EP igratu u Sedmoj grupi protiv Belgije i Švedske.

Oba domaća kvalifikaciona susreta selekcija BiH će igrati u Visokom, 14. januara protiv Belgije i 19. januara protiv Švedske. Utakmice u gostima na rasporedu su 12. januara u Haseletu protiv Belgije, te 21. januara u Orebru protiv Švedske. Pobjednik grupe izborit će nastup u dodatnim kvalifikacijama - baražu.