Rukomet
0

Rukometaši BiH nastavili pripreme na Ilidži

FENA
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon dvodnevnog odmora poslije nastupa na međunarodnom turniru "Macedonia Trophy", danas se ponovo okupila u svojoj stalnoj bazi na Ilidži, gdje će nastaviti pripreme za susrete baraža protiv Mađarske za učešće na Svjetskom prvenstvu 2009. u Hrvatskoj. U osvrtu na nastup na turniru u Skoplju i Velesu, gdje je naša selekcija osvojila treće mjesto, trener reprezentacije Željko Anić na pres-konferenciji pozitivno je ocijenio dosadšnje pripreme.

"Zadovolji smo trenutnom formom igrača, mada to još uvijek nije ono što očekujemo. Predstoji nam druga faza gdje želimo da u preostalim danima izvšimo određene korekcije. Radimo na uigravanju i pripremi taktike za prvu utakmicu u Mađarskoj", kazao je Anić.

Dodato je da su Mađari izuzetno težak protivnik, koji je već godinama u vrhu evropskog i svjetskog rukometa.

"Mi smo motivirani, imamo veliku želju da konačno izađemo na evropski scenu i pokažemo da i ovdje ima kvalitetnih igrača i stručnjaka. Povoljna okolnost je što u našem timu nema povrijeđenih igrača. Cilj nam je da prvu utakmcu odigramo što bolje, pružimo maksimum i napravimo iznenađenje ", kazao je Anić.

Povratnik u reprezentaciju, desni bek - Darko Martinović, ističe pozitivnu atmosferu u ekipi, nakon uspješnih nastup u Makedoniji.

"Ukakmice su bile kvalitetne, iako je na momente bilo padova u našoj igri, posebeno u prvoj utakmici protiv Egipta. Smatram da smo spremni za Mađarsku. Naša je prednost što prvi susret igramo u gostima. U slučaju da ostvarimo povoljan rezultat imamo velike šanse da u prepunoj Skenderiji osiguramo vizu za SP-e", kazao je Martinović.

Prvi susret baraža između reprezentacija BiH i Mađarske igrat će se 7. juna u Gyongyosu, dok je revanš na programu 14. juna u Sarajevu.