Snimak iz autobusa
398

Rukometaši BiH nakon plasmana na Euro zapjevali uz pjesmu Dine Merlina

K. H.
Rukometaši BiH plasirali su na drugo uzastopno Evropsko prvenstvo, a iako smo doživjeli poraz od Austrije rezultatom 27:23 u taboru naših igrača vladala je odlična atmosfera.

Naše igrače su ispred dvorane u austrijskom Grazu dočekali BH Fanaticosi koju si ih pozdravili i čestitali im na novom velikom uspjehu, nakon čega je uslijedilo posljednje spremanje i povratak u našu državu.

Slavlje je, jasno, nastavljeno u autobusu, što je najbolje moguće vidjeti iz storija koji je na svom Instagram profilu podijelio Ivan Karačić, a na snimku se može čuti kako naši igrači plasman na Evropsko prvenstvo proslavljaju uz pjesmu Dine Merlina "Mostarska".

Naša selekcija je u kvalifikacijama ostvarila pobjede protiv Estonije (21:19) i Austrije (27:21), dok je poražena od Njemačke dva puta (25:21 i 26:24), te po jednom od Estonije (24:21) i Austrije danas (27:23).

Ovo će biti drugi put u historiji da se reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala na Evropsko prvenstvo. Naši reprezentativci su učestvovali i na posljednjem Evropskom prvenstvu 2020. godine koje je održano u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Predstojeće Evropsko prvenstvo će biti održano od 13. do 30. januara 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj, a na njemu će nastupiti 24 ekipe.

Žrijeb će biti obavljen 6. maja u Beču, a sutra će biti poznati i šeširi.