Rukomet
0

Rukometaši BiH najavljuju uvjerljivu pobjedu

FENA
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u nastavku kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2009. godine u Hrvatskoj sutra u Sarajevu dočekuje selekciju Finske.

Iako su prije dva dana u prvom susretu savladali Fince sa 29:28, rukometaši BiH nisu pružili očekivanu igru i opravdali ulogu favorita grupe.

Selektor Halid Demirović je na današnjoj pres-konferenciji istakao da je najvažnije što je njegova ekipa na gostovanju upisala dva boda.

"Nakon napornog puta u Finsku igrači se u se odmorili i spremno dočekuju revanš susret. Mislim da smo bolja ekipa, što smo na momente pokazili i u Finskoj. Greške koje smo pravili nadam se da su iza nas. U naredna dva treninga pripremit ćemo se za njihovu ofanzivnu odbranu", kazao je Demirović,

I pivot Muhamad Toromanović smatra da je prvi nastup u Finskoj bio jedno od slabijih izdanja naše reprezentacije.

"Loše smo odigrali prvu utakmicu, ali sad je prilika da popravimo utisak. Mislim da smo dosta bolja ekipa od Finske, ali da to nismo pokazali. Pred našom publikom rezultat neće izostati, očekujem da ćemo slaviti ubjedljivu pobjedu", izjavio je Toromanović.

Susret BiH - Finska igrat će se u dvorani "Mirza Delibašić" -KSC Skenderija s počekom u 20.00 sati, sudit će ga Danci Martin Gjeding i Mads Hansen.

Rezultati Pete grupe: 2. januara: Litvanija - Finska 29:30 5. januara: Finska - Litvanija 32:33 9. januara: Finska - Bosna i Hercegovina 28:29

Tabela:

  1. Bosna i Hercegovina 1 1 0 0 29:28 2
  2. Litvanija 2 1 0 1 62:62 2
  1. Finska 1 0 2 90:91 2

  2. januara: Bosna i Hercegovina - Finska

  3. januara: Bosna i Hercegovina - Litvanija

  4. januara: Litvanija - Bosna i Hercegovina