Rukomet
0

Rukometaši BiH krajem decembra na turniru u Švicarskoj

FENA
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u sklopu priprema za nastup u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvu 2008. godine u Norveškoj krajem decembra učestvovat će na jakom međunarodnom turniru u Švicarskoj.

Dvodnevni turnir bit će održan u Winterthuru, 28. i 29. decembra u okviru kojeg će će najbolji rukometaši BiH odigrati četiri susreta.

Izabranici selektora Halida Demirovića dnevno će igrati po dvije utamice po izmijenjenim pravilima prema kojim će se poluvremena igrati po 20 minuta.

Prvog dana turnira, 28. decembra, rukometaši BiH igrat će susrete protiv domaće selekcije Švicarske (18.15 sati), a zatim protiv Japana (21.15). Narednog dana, 29. decembra, na programu su utakmice s Kuvajtom (16.30), te na kraju s Tunisom (19.30).

Reprezentacija BiH okupit će se 26. decembra u Visokom, koje će biti domaćin oba naša susreta kvalifikacija protiv selekcija Belgije (14. januara) i Švedske (19.januara). Utakmice u gostima rukometaši BiH igrat će 12. januara u Haseletu protiv Belgije, te 21. januara u Orebru protiv Švedske.

Pobjednik grupe izborit će nastup u dodatnim kvalifikacijama - baražu.