Treba nam čudo
235

Rukometaši BiH izgubili od Češke i ostali s minimalnim šansama za drugi krug EP-a

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je poraz od Češke u meču 2. kola Evropskog prvenstva rezultatom 27:19.
Česi su puno bolje otvorili meč i već nakon nepunih 10 minuta imali prednost od pet golova.

Naši igrači su se mučili u napadu, u nekim situacijama čak nismo ni uputili udarac prema golu Čeha, a sve to naši protivnici su znalački kažnjavali i odmah na startu stavili do znanja da ih samo pobjeda u ovom susretu zanima.

U sedmoj minuti i selektor Obrvan, vidno nezadovoljan prikazanom igrom, pozvao je time-out, no ni to nije previše pomoglo našim igračima koji su nakon prvog pogotka na meču čak devet minuta biili bez gola, sve do 12. minute kada je Perić bio precizan.

Naši igrači su se nakon toga malo razigrali, no na ruku nam nije išla ni činjenica da je golman Češke Mrkva bio izuzetno raspoložen. Do poluvremena smo ipak uspjeli da se vratimo u meč, Perić je postigao vrlo bitan gol u 27. minuti, nakon čega smo odigrali dobru odbrani i na pauzu otišli sa zaostatkom od tri gola. Bilo je 12:9.

Za razliku od prvog, na početku drugog poluvremena naši igrači su znali odgovoriti na golove Češke pa su tako Herceg i Vranješ držali naš tim u igri, iako smo opet lagano primali golove. Dragnića je u 35. minuti pogodio za 14:12 i tada je bilo jasno da naši igrači u ovom meču mogu doći do dobrog rezultata, unatoč svim problemima.

U 46. minuti Perić je izborio sedmerac i isključenje i činilo se u tom trenutku da će naš tim preokrenuti meč, no na scenu je stupio sjajni Klima, za kojeg naš tim nije imao rješenje i koji je faktički sam odlučio ovu utakmicu i u 52. minuti Češku odveo na nedostižnih pet golova.

Nakon toga su Česi mirno priveli meč kraju i na kraju upisali ubjedljivu pobjedu od 27:19.

Naredni meč naši rukometaši igraju za dva dana protiv Španije, a taj susret se igra u 18 sati.

Tehnički, našem timu treba čudo da se plasira u drugi krug, odnosno da Švedska pobijedi i Španiju i Češku, a da mi pobijedimo Španiju i da se nadamo da u mini-tabeli od tri reprezentacije imamo najbolji omjer, što će biti izuzetno teško.

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore