Prijateljski meč
13

Rukometaši BiH i danas poraženi od Mađarske, selektor Obrvan izuzetno zadovoljan "odgovorima"

K. H.
Foto: Rukometni savez BiH/Facebook
Foto: Rukometni savez BiH/Facebook
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je i u drugom prijateljskom meču protiv selekcije Mađarske, a konačan rezultat na kraju je glasio 26:23.

Ovo je bio drugi prijateljski meč naše selekcije protiv Mađarske, a nakon što smo jučer poraženi sa 26:24, danas smo postigli jedan pogodak manje i doživjeli još jedan poraz.

U ovom meču BiH je nastupila sa dva druga golmana, a umjesto Benjamina Burića i Admira Ahmetaševića branili su Nebojša Bojić (prvo poluvrijeme) i Harun Hodžić (drugo poluvrijeme).

Priliku za igru ponovo su dobili svi igrači, osim Damira Kadrića, koji se povrijedio sinoć na utakmici, te Edina Klisa, koji je dobio udarac u sinoćnjoj utakmici.

BiH je igrala u sastavu: Bojić (7 odbrana), Hodžić (9 odbrana), Vukšić 4 gola, Ovčina 2, Herceg, Keso 1, S. Burić 2, Mehmedčehajić 1, Haseljić, Faljić, L. Perić 1, Vranješ 1, Malinović 4, Hamidović 6, Vegar 1.

U izjavi nakon utakmcie selektor bh. tima Ivica Obrvan je rekao da smo odigrali "vrlo korektno".

"Odigrali smo opet vrlo korektno držeći se našeg plana da svima damo šansu za igru. Igrači u polju su igrali svi osim Klisa i Kadrića. Mogu biti zadovoljan pristupom i angažmanom iako je od sinoćnje utakmice prošlo jako malo vremena", rekao je Obrvan i nastavio:

"Sve vrijeme smo bili tu negdje oko rezultata da smanjimo. Pogotovo sam zadovoljan drugim poluvremenom i mislim da smo jako dobro iskoristili ove dvije utakmice i proteklih 4-5 dana treninga i da vidimo ko od igrača nam može u budućnosti pomoći. Dobio sam odgovore na svoja pitanja o pojedinim igračima i vidio što oni zaista mogu", rekao je Obrvan.