Rukomet
0

Rukomet: Tri najslabija kluba za proširivanje Premijer lige BiH

FENA
Muški rukometni klubovi Lokomotiva, Čapljina i Zrinjski, koji su u sezoni 2007./2008. izgubili status premijerligaša Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine (RSBiH) uputili su prijedlog za proširivanje lige u narednoj sezoni.

Prema riječima generalnog sekretara RSBiH Smaje Karačića, o prijedlogu ova tri kluba, koji se time zalažu za svoj opstanak u elitnom društvu, u petak će raspravljati Izvršni odbor. Ukoliko IO udovolji klubovima Premijer liga bi brojala 15, umjesto 12 klubova.

Status premijerligaša u predstojećoj sezoni, koja startuje sredinom septembra ostvarili su ekipe tuzlanske Slobode Solane (pobjednik Prve lige - sjever), sarajevski Olimpik (pobjednik Prve lige - jug), te zvornička Drina (pobjednik Prve lige Republike Srpske).

U ženskoj Premijer ligi BiH u sezoni 2008./2009. igrat će ekipe mostarske Lokomotive (pobjednik Prve lige BiH) i Knežopoljka iz Bosanske Dubice (pobjednik Prve lige RS-a). U nižem rangu će igrati Gorica Iskra iz Bugojna i Doboj, koji je na početku sezone istupio iz takmičenja.