Rukomet
0

Rukomet: Sutra se Bosna sastaje sa Slogom

Sarajevo-x.com
Povodom derbi utakmice V kola Lige 6 za Prvaka BiH, u kojoj se sastaju RK BOSNA i RK Sloga iz Doboja, predstavnici Rukometnog kluba BOSNA su danas u sarajevskoj Dvorani Ramiz Salčin - Mojmilo održali konferenciju za novinare.

Prisutnima su se obratili Sekretar Tarik Smajović, Trener Halid Demirović te igrač Fahrudin Melić. Ovom prilikom, Demirović i Melić su dali osvrt na utakmicu u Visokom, te ekipi Bosne iz Visokog čestitali na zasluženoj pobijedi.

Što se tiče derbi utakmice sa Slogom, rečeno je da je ovo prilika da se eventualnom pobjedom BOSNE i teoretski riješi pitanje Prvaka BiH u rukometu. Prisutni su pozvali sve navijače RK BOSNA, te ljubitelje rukometa da u što većem broju dođu na sutrašnju utakmicu i time daju doprinos osvajanju nove titule Prvaka RK BOSNA. Utakmica se igra u Dvorani Ramiz Salčin sa početkom u 18.30 sati.

Za sve posjetioce utakmice, Uprava RK BOSNA je zajedno sa svojim sponzorima (Pivovarna Laško, KLAS, Nova Vita) organizovala Coctail ispred dvorane gdje će biti podijeljeni proizvodi navedenih sponzora.

Također, Općina Novi Grad je za sve posjetioce obezbijedila navijačke rekvizite po uzoru na velike evropske klubove, kako bi pokazali da se i u Sarajevu pravi jedna evropska atmosfera, kojom se bodri jedna rukometna ekipa.