Rukomet
0

Rukomet: Okupljanje reprezentacije BiH u petak na Ilidži

FENA
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u završnoj fazi priprema za junske susrete baraža protiv Mađarske za plasman na svjetsko prvenstvo 2009. godine u Hrvatskoj, okupit će se 23. maja na Ilidži.

Nakon trodnevnih "mini" priprema na Igmanu, te u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu, naša reprezentacija će 26. maja otputovati u Skoplje gdje će od 27. do 31. maja učestvovati na međunarodnom turniru.

Selektor Halid Demirović saopćio je imena 17 igrača, od kojih će 16 putovati u Skoplje:

Golmani: Enid Tahirović, Adnan Šabanović, Nebojaša Grahovac; lijeva krila: Vukašin Stojanović, Amir Čakić; desna krila: Muhamed Mustafić, Eldin Hajdarević; pivoti: Muhamed Toromanović, Bojan Skoko, Vladislav Veselinov; lijevi bekovi: Mirsad Terzić, Nikola Prce, Faruk Halilbegović (rezerva); srednji bekovi: Damir Doborac, Adnan Harmandić, desni bekovi: Branislav Obradović i Darko Martinović.

Uz BiH i domaćina Makedoniju, na turniru će još igrati selekcije Brazila, Egipta i Crne Gore, dok je najavljeni nastup Slovenije pod upitnikom.

U prvom susretu u grupi rukometaši BiH igrat će s Egiptom (27. maja), a dva dana kasnije s Crnom Gorom. Susreti za plasman na programu su 30. i 31. maja.