Rukomet
0

Rukomet-kvalifikacije SP: BiH na startu protiv Češke

FENA
Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u utorak u Češkoj počinje nastup na kvalifikacionom turniru za učešće na Svjetskom prvenstvu, koje će 2007. biti održano u Francuskoj.

Turnir će se igrati od 28. novembra do 3. decembra u gradu Cheb, a pored selekcija BiH i domaćina Češke, u okviru Treće kvalifikacione grupe još će igrati ekipe Crne Gore, Turske, Bugarske i Grčke.

Dvije prvoplasirane reprezentacije izborit će nastup u dodatnim kvalifikacijama -baražu.

Izabranice selektorice Zlate Zubac u proteklih pet dana pripremale su se u Crnoj Gori, u okviru kojih su u Danilovgradu odigrale dva prijeteljska susreta s domaćom selekcijom zabilježivši poraze (32:26, 34:26).

Prema riječima generalnog sekretara Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine reprezentacija naše zemlje danas će avionom otputovati iz Podgorice za Češku zajedno s rukometašicama Crne Gore, a već u utorak odigrati prvi susret turnira protiv domaće reprezentacije Češke (15.30 sati).

Raspored utakmica reprezentacije BiH na kvalifikacionom turniru:

BiH - Češka (28. novembra), BiH - Bugarska (29. novembra), BiH - Grčka (1. decembra), BiH - Crna Gora (2. decembra), BiH - Turska (3. decembra).