Rukomet
0

Rukomet - Kup kupova: Bosna - Haslum 40:28

FENA
Rukometaši Bosne u prvoj utakmici osmine finala Kupa kupova u nedjelju su Sarajevu pobijedili norveški Halum sa 40:28 (22:12).

Uvjerljiva pobjeda od 12 golova prvaku u BiH daje velike izglede da uoči revanša, koji se igra 9. decembra u Oslu, izbori nastup među osam najboljih ekipa u ovom takmičenju, što bi bio najveći uspjeh u historiji kluba.

Brzom i efikasnom igrom od samog početka "studenti" su pokazali da su kvalitetnja i bolja ekipa. U svom najboljem ovosezonskom nastupu u eurokupovima ekipa trenera Halida Demirovića pregazila je Norvežane i već u prvih 30 minuta postigla nedostižnu prednost od deset golova.

Drugo poluvrijeme zakratko su bolje otvorili gosti, koji su uspjeli smanjiti prednost na osam golova. Predvođeni i ovog puta svojim najboljim pojedincem, golmanom Enidom Tahirovićem, koji je čak 20 puta zaustavio šuteve gostujućih igrača, rukometaši Bosne nastavljaju s dominacijom i dolaze do velike pobjede, koja im gotovo sigurno na proljeće garantuje nastup u četvrtfinalu.

Najefikasniji u redovima Bosne bili su Adnan Harmandić sa devet i Muhamed Toromanović sa sedam golova, a kod gostiju Thomas Skoglund sa 11 golova.