Rukomet
0

Rukomet: Izviđač u subotu protiv Ademar Leona

NINA
U prvoj utakmici polufinala Kupa evropskih kupova rukometaši Izviđača u subotu gostuju u Španiji kod Ademar Leona.

Iako Ademar slovi kao veliki favorit, u redovima našeg prvaka vlada optimizam. Svi su uvjereni da će, ako ponove igru kao u revanš utakmici četvrtfinala protiv Gorenja, izboriti povoljan rezultat u prvom susretu, koji bi omogućio miran revanš i prolaz u finale.

“Bez obzira što Ademar slovi kao favorit, nastojat ćemo iskoristiti svaku njihovu pogrešku i izboriti povoljan rezultat za uzvrat”, kazao je Josip Glavaš, trener Izviđača.

Ljubušaci u Španiju stižu u petak kada će obaviti i posljednji trening za veoma tešku utakmicu s Ademarom. Posebno teško bit će odbrani jer su Španci poznati kao ekipa koja postiže puno pogodaka.

U dosadašnjim evropskim utakmicama prvo ime Ljubušaka često je bio golman Mirko Alilović, koji smatra da moraju igrati puno bolje nego protiv Gorenja ako žele proći u finale.

“Moramo biti čvrsti u odbrani i vjerujem da će ona ekipa koja u tom segmentu pruži bolju partiju izboriti finale”, kazao je Alilović.

U posljednje vrijeme jedan od najboljih igrača Izviđača svakako je Darko Martinović. Pored odličnih igara u odbrani, trener Glavaš ga sve više koristi i u fazi napada. “Ako zaustavimo njihove kontre i vanjski šut, povoljan rezultat neće izostati”, uvjeren je Martinović.