Rukomet
0

Rukomet: Izviđač protiv Vardara, Borac protiv Aragona

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U Beču je danas obavljeno žrijebanje parova evropskih rukometnih kupova, nakon kojeg je sedam bh. predstavnika saznalo imena protivnika.

U drugom kolu EHF kupa Izviđač iz Ljubuškog će igrati s makedonskim predstavnikom Vardarom. Prvi susret na rasporedu je 8. ili 9. oktobra u Skoplju, a uzvratni sedam dana kasnije u Ljubuškom.

Banjalučki Borac m:tel će nastupiti u trećem kolu Kupa pobjednika kupova, a sastaje se sa španskim Aragonom. Prvi meč na rasporedu je u Španiji 26. ili 27. novembra, a revanš u Banjoj Luci sedam dana kasnije.

U Challenge kupu Bosne i Hercegovina ima dva predstavnika, koji će nastupiti u trećem kolu. Goražde u prvom meču ide u goste češkom Zubriju, dok Gradačac dočekuje bjelorusku Mesheku. Prvi susreti igraju se 26. ili 27. novembra, a uzvratni 3. ili 4. decembra.

U ženskoj konkurenciji Bosnu i Hercegovinu će u evropskim kupovima predstavljati tri kluba.

U drugom kolu Kupa pobjednika kupova Katarina iz Mostara igra protiv francuskog Toulona. U prvom meču 1. ili 2. novembra Mostarke su domaćini, a revanš je na rasporedu sedam dana kasnije.

U Challenge kupu Zrinjski će nastupiti u drugom kolu u A-grupi, s ekipama Kielce (Poljska), Sokol Pisek (Češka) i Druts (Bjelorusija). Turnir će biti odigran od 30. septembra do 2. oktobra, a pobjednik grupe plasirat će se u treće kolo, u kojem će igrati s austrijskom ekipom Dornbirn Schoren.

U trećem kolu ovog takmičenja direktno će nastupiti Ilidža, koja se sastaje s ekipom Knjaz Miloš iz Srbije. U prvom meču 5. ili 6. novembra rukometašice Ilidže gostuju u Aranđelovcu, dok je revanš sedam dana kasnije.