Rukomet
0

Rukomet: Demirović objavio spisak za kvalifikacije

FENA
Novi selektor muške rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Halid Demirović samo četiri dana nakon postavljana na ovu dužnost, objavio je spisak igrača na koje računa u kvalifkacijama za evropsko prvenstvo, koje će biti 2008. održano u Norveškoj.

Na Demirovićevom spisku nalazi se 20 igrača, od kojih sedam nastupaju u stranim klubovima

golmani: Enid Tahirović, Ratko Vujović, Adnan Šabanović i Nebojša Grahovac; lijeva krija: Vukašin Stojanović, Edin Bašić, Amir Čakić; desna krila: Adnan Jaškić i Muhamed Mustafić; pivoti: Muhamed Toromanović i Vladimir Veselinov; lijevi bekovi: Mirsad Terzić, Nikola Prce i Sakib Omerović; srednji bekovi: Adnan Harmandić, Damir Doborac i Srđan Trivundža, desni bekovi: Branislav Obradović, Darko Martinović i Nikola Malešević.

Prvo okupljanje reprezantacija imat će 25. oktobra, kada je predviđeno odigravanje pripremnih utakmica s omladinskom selekcijom naše zamlje, sastavljene od najboljih kadeta i juniora, te s olimpijskom reprezentacijom Hrvatske. Ovaj susret trebalo bi da bude dogovoren u narednim danima.

Nakon ove akcije, reprezentacija će se nastaviti pripremati 26. decembra, a prema riječina selektora Demirovića, vodstvo našeg saveza nastojat će da u tom periodu dogovori nastup na međunarodnom turniru u švicarskom Winterthuru, na kojem će igrati osam nacionalnih selekcija.

Kvalifikacioni ciklus za EP igrat će se od 3. do 21. januara 2007., a reprezentacija BiH igrat će u Sedmoj grupi zajedno sa selekcijama Belgije i Švedske. Pobjednik grupe izborit će nastup baražu.