Rukomet
0

Rukomet- četvrtfinale Kupa kupova: "Studenti" gostuju u Skoplju

FENA
Rukometaši Bosne u nedjelju u Skoplju protiv ekipe Vardara igraju prvu četvrtfinalnu utakmicu Kupa kupova.

Na današnjoj pres-konferenciji u redovima prvaka BiH naglašena su velika očekivanja u nastojanju da "studenti" izbore nastup u polufinalu ovog renomiranog takmičenja, što bi bio najveći uspjeh u 59-godišnjoj historiji kluba.

Trener Halid Demirović ističe da se njegov tim dugo pripremao i da spremno ulazi u utakmice s Makedoncima.

"Igrači s nestrpljenjem očekuju da istrče u dvorani Kale i pokažu koliko vrijede. Smatram da je Vardar po kvalitetu približno sličan Bosni . Igraju brz i moderan rukomet, imaju trenera Veselina Vujovića, koji je bio igrač svjetske klase, i uopšte djeluju kao organizovan klub. Dobro smo ih proanalizirali. Smatram da će dobra igra u odbrani i raspoloženi golmani biti ključ uspjeha ", kazao je Demorivić.

Golman i kapiten Enid Tahirović ističe Vardar ima ujednačenu ekipu na svim pozijicama, ali da najveća opasnost prijeti od pivota Rakčevića.

"Ipak mislim da imamo velike izglede da pođemo dalje. Klučna će biti prva utakmica u kojoj nas očekuje paklena atmosfera, kojoj ne smijemo podleći", kazao je Tahirović.

On je je obećao da će njegovi suigrači dati sve od sebe da ostvare što bolji rezultat uoči revaša, koji se igra 4. marta u Skenderiji.

Osim gripoznog beka Ivana Simonovića, za kojeg trener Demorivić očekuje da će biti u timu u nedjelju, svi igrači su zdravi i spemni.

Susret Vardar - Bosna igrat će se u nedjelju 25. februara u 18.00 sati.

Parovi četvrtfinala Kupa kupova:

  1. februara: Bjerringbro Silkeborg (Dan) - Ademar Leon (Špa)
  2. februara: Vardar (Mak) - Bosna (BiH) Constanta (Rum) - Zagreb (Hrv)

Hamburg (Njem) - Portovik (Rus)