Rukomet
0

Rukomet: Bosna i Konjuh sutra čekaju protivnike u četvrtfinalu eurokupova

FENA
Rukometaši Bosne i Konjuha u utorak će znati imena svojih protivnika, nakon što u sjedištu Evropske rukometne federacije (EHF) u Beču bude obavljen žrijeb četvrtfinala u sva četiri eurokupa.

Oba bh. predstavnika dosad su ostvarila najveće međunarodne uspjehe u svojim klupskim historijama, a u slučaju povoljnog žrijeba plasman u polufinale ne bi bio njihov krajnji domet u ovoj sezoni.

Prvak BiH, nakon sjajnog nastupa u osmini finala Kupa kupova gdje je eliminirao norveški Haslum (40:28, 31:33), ukoliko za protivnika ne izvuče španski Ademar Leon, njemački Hamburg ili Zagreb, u mogućim duelima s jednim od preostala četiri učesnika - danskim Bjerringbro-Silkeborgom, makedonskim Vardarom, rumunskom Constantom ili ukrajinskim Portovikom, imao bi realne šanse da izbori učešće među četiri najbolje ekipe u drugom po jačini ervopskom takmičenju.

U četvrtfinalu Challenge kupa neće biti izrazitih favorita, a rukometašima Konjuha iz Živinica u svakom slučaju bi odgovaralo da za protivnika ne dobiju jednog od dva ruska predstavnika - Kaustik iz Volgograda i Lokomitovu iz Čeljabinska, te norveški Drammen. Preostali učesnici četvrtfinala su Superfund (Austrija), Lovćen (Cetinje), Zaglebie (Poljska) i Resita (Rumunija).

Prve četvrtfinalne utakmice će se igrati krajem februara i početkom marta naredne godine