|

Rukomet: Bojan Skoko novo ime na Demirovićevom spisku

Rukomet: Bojan Skoko novo ime na Demirovićevom spisku
0
F
FENA
3.12.2007. u 16:29
0
komentara
0

dijeljenja
Rukomet: Bojan Skoko novo ime na Demirovićevom spisku
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se 26. decembra u Sarajevu, u drugoj fazi priprema za januarske kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2009. godine u Hrvatskoj.
Ranije objavljenom spisku pozvanih igrača selektor Halid Demirović dodao je pivota Bojana Skoku.

Dvadesetšestogodišnji član slovenskog Cimosa iz Kopra, porijekolom iz Gacka, koji ima državljanstvo Srbije, u razgovoru s Demirovićem pristao je da igra za našu reprezentaciju. Skoko je u dosadašnjoj karijeri branio boje beogradskog Partizana i italijanskog Trsta.

Prema riječima generalnog sekretara Smaje Karačića, Rukometni savez BiH u najkraćem roku će kod Vijeća ministara BiH pokrenuti postupak za dobivanje bh. državljanstva za ovog 203 cm visokog igrača, koji će se na poziciji pivota u reprezentaciji pridružiti Muhamedu Toromanoviću i Vladislavu Veselinovu.

Nakon okupljanja, reprezentacija će 27. decembra otputovati u švicarski Winterthur, gdje će od 28. do 30 decembra braniti titulu na turniru "Yellow cup". Pored domaćina na turniru će još igrati selekcije Portugala i Tunisa.

U nastavku priprema za kvalifikacije
reprezentacija BiH će još učestvovati na turniru "Cro - Slo cup", koji će se igrati od 4. do 6. januara u hrvatskom Poreču i slovenskom Kopru. Na turniru će još igrati Slovenija, Hrvatska i Švedska.

Kvalfikacije za SP će se igrati od 9. do 19. januara 2008. godine, a najbolji rukometaši BiH u okviru Pete grupe igrat će sa selekcijama Litvanije i Finske.

Domaći susreti igrat će se u Sarajevu, s Finskom (11. januara), i u Goraždu, s Litvanijom (19. januara).
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.