Obavljen žrijeb
19

RK Vogošća Poljine Hills saznao moguće protivnike u EHF Challenge Cupu

Klix.ba
U sjedištu EHF-a u Beču obavljen je ždrijeb parova EHF Challenge Cupa za novu sezonu, a bh. predstavnik RK Vogošća Poljine Hills saznao je moguće protivnike.

RK Vogošća ove godine takmičenje u Evropi počinje u trećem kolu, koje je planirano 17/18. i 24/25. novembra, a protivnik će biti pobjednik duela drugog kola u kojem se sastaju HC Baki iz Azerbejdžana i banjalučki Borac m:tel.

S obzirom na to da je ekipi Azerbejdžana prvi evropski nastup, velike su šanse da će ekipa Vogošće za protivnika dobiti također bh. predstavnika banjalučki Borac. Bit će zanimljivo gledati eventualni duel između predstavnika BiH.

"Ove godine pod pretpostavkom da RK Borac m:tel prođe drugo kolo, što se iskreno nadamo i želimo, žrijeb nam je išao na ruku za razliku od prethodnih godina. Troškovi bi bili puno manji. Borac m:tel nam je poznat protivnik, to su naši sportski prijatelji i vjerujemo da možemo napraviti dobar rezultat i plasirati se među 16 najboljih ekipa EHF Challenge Cupa, što bi i bio najveći rezultat našeg tima u Evropi", izjavio je predsjednik kluba Fetah Kadrić.