Teška situacija
6

RK Igman pred gašenjem, upućen apel za pomoć

Klix.ba
Na redovnoj sjednici Upravnog odbora Rukometnog kluba Igman Ilidža donesena je odluka da se još jednom uputi apel za pomoć klubu, kako se ovaj sportski kolektiv ne bi ugasio.

Ove jeseni RK Igman“ proslavlja 65 godina od osnivanja i nikada do sada se nije našao u težoj finansijskoj krizi. Umjesto da ovaj jubilej obilježi svečanostima, klub se našao pred gašenjem.

"Finansijska sredstva koja smo dobili od općine Ilidža za 2017. godinu iznose 9.000 KM, što nije dovoljno ni za pokrivanje troškova takmičenja samo za jednu polusezonu. Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo već dvije godine našem klubu nije dodijelilo ništa, iako smo uredno aplicirali prema ovoj instituciji, koja je prema zakonu o sportu dužna da finansijski pomogne klubove. Apelujemo na sve institucije društva da nam pomognu da izađemo iz krize te da nam omoguće igranje u Prvoj ligi Federacije BiH, koja počinje 23. septembra. Ako do početka prvenstva ne budemo obezbijedili minimum finansijskih sredstava klub će morati odustati od takmičenja što znači potpuno prestati sa radom, odnosno, ugasit će se, što je najbolniji i najgori scenarij", navodi se u saopćenju RK Igman.