Bez odgovora
60

RK Bosna Visoko: Nastavljena praksa RS BiH da se prema svim klubovima odnosi maćehinski

Klix.ba
Foto: RK Bosna/Facebook
Foto: RK Bosna/Facebook
Upravni odbor RK Bosna Centrotrans prije osam dana na adresu našeg portala poslao je šest otvorenih pitanja za članove Rukometnog saveza BiH, a danas, gotovo deset dana od postavljenih pitanja na koja nisu dobili odgovor, poslali su dopis u kojem ističu da će ipak igrati završnicu Kupa BiH.

Podsjećamo, nedavno je Rukometni savez BiH odlučio da će Banja Luka biti domaćin završnice Kupa BiH, a iz Bosne su se odmah oglasili pitanjem zbog čega Visoko i Živinice zbog vitalnog nacionalnog interesa nisu imali nikakve šanse da dobiju domaćinstvo.

"Ni 10 dana od sjednice Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, kao ni šest dana nakon našeg zvaničnog dopisa nismo dobili odgovor od RSBiH na pitanje po kojem osnovu sa javnog konkursa nismo dobili priliku da organizujemo završnicu Kupa BiH. Ovim je nastavljena praksa RSBiH da se prema svim klubovima, ne samo prema RK Bosna Centrotrans odnosi maćehinski. Takva praksa pogubna je za bh. rukomet, koji ionako u tom administrativnom dijelu u samom vrhu slabo funkcioniše", stoji između ostalog u saopćenju RK Bosna.

Također, oni su poručili da će iz poštovanja prema navijačima i sponzorima poslati svoju ekipu na završnicu Kupa BiH i da će doći zu Banja Luku kako bi se borili od prve do posljednje minute.

"U toku sedmice imali smo sastanak Upravnog odbora i bez obzira na indolentnost, bezobrazluk i nezainteresovanost RSBiH da odgovori na naše upite, ali i da nam pošalje odgovor na prijavu za javni konkurs, Upravni odbor RK Bosna Centrotrans Visoko je većinom glasova odlučio da iz poštovanja prema navijačima i sponzorima kluba šalje ekipu na završnicu. Pojavit ćemo se u Banjoj Luci, boriti od prve do posljednje minute, a nadamo se da će se čelnici RSBiH udostojiti i pojaviti na završnici Kupa, te na taj način možda nam uživo odgovoriti na naša pitanja", stoji u saopćenju kluba.