Rukomet
0

RK Bosna LO dočekuje bjeloruski Brest Meshkov

Sarajevo-x.com
U okviru EHF Lige prvaka, najelitnijeg evropskog rukometnog takmičenja, Rukometni klub Bosna Lido Osiguranje na domaćem terenu dočekuje jaku ekipu, prvaka Bjelorusije - Brest Meshkov.

Prva utakmica grupe "H“ Lige prvaka, RK Bosna LO – HC Brest Meshkov, igra se u sarajevskoj Skenderiji, u nedjelju 30. septembra sa početkom u 16 sati.

Ulaznice za ovu utakmicu mogu se kupiti na već poznatim mjestima, Ferhadiji i platou Skenderija, po cijeni od 5 KM za tribine i 7 KM za parter, dok je za žene ulaz besplatan.

Sudeći prema furioznom početku u novoj sezoni Premijer lige BiH, u kojoj su rukometaši sarajevske Bosne ubjedljivo pobjedili Zrinjski (46:15), u Skenderiji možemo očekivati vrhunsku rukometnu predstavu.

U susretu sa Zrinjskim, igrači domaćih su igrali čvrsto u odbrani, a u kontranapadima bili su nemilosrdni. Posebno se isticao novajlija Petar Kapisoda, koji je za samo 12 minuta postigao sedam golova, a do kraja poluvremena 11, čime je ponio epitet najefikasnijeg igrača.

Za vrhunsku igru i još veće uspjehe u bh. sportu, studentima je u Skenderiji potrebna i velika podrška publike koja ih je uvijek vjerno pratila. Neka i sada bude tako.