Rukomet
43

RK Bosna dočekuje Slogu: Studenti žele pobjedu za kraj polusezone

Klix.ba
U dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu danas je održana press konferencija Rukometnog kluba Bosna povodom posljednje prvenstvene utakmice u prvom dijelu sezone u Premijer ligi BiH, gdje će Studenti dočekati ekipu Sloge.

Tom prilikom, prisutnim novinarima su se obratili potpredsjednik kluba Rijad Kobilj, član UO Mirza Muzurović te igrači Sidik Omerović i Almir Osmanhodžić.

Potpredsjednik sarajevskog kluba je gostima poželio dobrodošlicu u Sarajevo.

"Našim sportskim prijateljima iz Doboja želimo dobrodošlicu u naš grad, no bodove ćemo svakako pokušati zadržati u Sarajevu. Zahvalio bih se svim igračima i članovima uprave koji su iznijeli ovu polusezonu onako kako smo i zamišljali. Na pauzi ćemo, očekivano, tražiti pojačanja, nastojeći popuniti određene pozicije, kako bismo ostvarili zacrtane ciljeve u nadolazećem periodu".

Golman Sidik Omerović, koji je u posljednjih nekoliko utakmica bio ključni igrač Bosne, vjeruje da će Bosna sutra upisati nova tri boda.

"Sloga je uvijek respektabilan protivnik i sigurno da nas čeka teška utakmica, ali mi imamo jasan cilj – tri boda, sa kojima bismo uspješno okončali prvi dio sezone. Imamo dva povrijeđena igrača, ali ubijeđen sam da ćemo željom i borbom nadomjestiti njihovo odsustvo. Pozivam naše navijače da nas podrže i u sutrašnjem susretu, a mi ćemo im se odužiti dobrom partijom. Borba za Ligu 4 je realan cilj Bosne u drugom dijelu sezone".

Almir Osmanhodžić je vodio svoju ekipu do senzacionalne pobjede u Derventi u prošlom kolu te je zadovoljan postignutim rezultatima u prethodnom periodu.

"Ovu polusezonu smo odigrali na visokom nivou, uz nekoliko manjih kikseva, ali generalno moramo biti zadovoljni. Vjerujem da ćemo i sutra osvojiti sva tri boda, koja će nas lansirati na mjesto koje zaslužujemo, te ćemo, vjerovatno, ovaj dio sezone završiti na diobi trećeg mjesta. Ipak, u ovoj ligi nema favorita, u šta smo se uvjerili i u prethodnim kolima pa ćemo se morati namučiti sutra u nastojanjima osvajanja punog plijena".

Mirza Muzurović, povratnik u rukovodstvo Studenata, vjeruje da će Bosna u narednom periodu doživjeti ponovni procvat.

"Nakon 10 godina sam ponovo na press konferenciji RK Bosna. Tada sam, kao direktor, ostvario veliki uspjeh u sezoni koja je zaključena utakmicom sa Hamburgom, u polufinalu Kupa pobjednika kupova. Čast mi je i zadovoljstvo što sam ponovo u ovom klubu, da pokušam dati svoj doprinos u novoj izgradnji Bosne. Klub već diše punim plućima, a sljedeće godine slavimo 70 godina postojanja, sa jasnim ciljem da doživimo novi pravi procvat".

Posljednja utakmica u prvoj polusezoni Premijer lige BiH između Bosne i Sloge na rasporedu je u petak, 16. decembra, u dvorani "KSC Ilidža", sa početkom u 18:30 sati, a cijena ulaznice je 3 KM.