Rukomet
0

RK Bosna danas protiv Hamburga za finale Kupa kupova

Sarajevo-x.com
Rukometaši sarajevske Bosne danas s početkom u 15.00 sati u Hamburgu igraju revanš utakmicu polufinala Kupa kupova protiv HSV Hamburga. Ekipa trenera Halida Demirovića brani dva gola prednosti iz prve polufinalne utakmice odigrane prošle subote u Sarajevu (20:18).

Ohrabreni dobrom igrom u prvoj polufinalnoj utakmici u Sarajevu u punoj Skenderiji iz redova bh. prvaka ističu da znaju šta ih očekuje u revanšu.

"Prva utakmica daje nam pravo da s puno samopouzdanja idemo na revanš. Naši igrači imaju posebnu motivaciju, jer mnogim će to biti utakmica karijere. Očekuje nas 13.000 navijača i jedna od najboljih evropskih ekipa. Poznato je da Hamburg kod kuće igra agresivniju odbranu 3-2-1, ali smatram da smo uigrali sve varijante i da imamo odgovor. Naša odbrana mora da odradi svoj dio posla, a Tahirović ponovo mora da ostvari 20 odbrana. Ovo će biti naš 12. susret ove sezone u eurokupovima. Imamo iskustvo s velikim ekipama i vjerujem da nećemo podleći atmosferi", kazao je u četvrtak trener Demirović.

Rukometaši Bosne u najboljoj sezoni u historiji kluba s uspjehom ostvaruju sve ciljeve koje je pred njih postavila Uprava. Na evropskoj sceni postigili su daleko više od očekivanog, a u domaćim takmičenjima na dobrom su putu da osvoje duplu krunu.

Prvu fazu takmičenja u Premijer ligi Bosna je završila na ubjedljivom prvom mjestu sa samo jednim porazom u 22 susreta i najboljim šansma da u Ligi za prvaka odbrane titulu, dok će u Kupu BiH biti apsolutni favorit na finalnom turniru četiri najbolje ekipe, koji će se igrati sredinom maja.