Rukomet
1

RK Bosna BH Telecom izlazi iz krize

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Rukometni klub Bosna BH Telecom nakon burne sezone 2011/2012, promjene cjelokupnog igračkog kadra, te odlaska većine članova Upravnog odbora, ulazi u period stabilizacije. "Odlukom prethodnog UO kluba na čelu sa tadašnjim predsjednikom Muhamedom Pilavom, kompletna ekipa RK Bosna BH Telecom je raspuštena, tako da je klub sa 25. decembrom 2011. imao na raspolaganju tri igrača (Tatar, Jusufovic, Memic)", saopćeno je iz RK Bosna. Sezona je privedena kraju zahvaljujući prije svega sponzorima, prijateljima kluba i bivšim članovima UO RK Bosna koji su ostali vjerni projektu koji je započet. Veliku podršku RK Bosna imao je od strane generalnog sponzora, kompanije BH Telecom, kao i Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.

"Moram istaći i veliku podršku koju smo dobili od strane ljudi koji su ostali vjerni klubu i koji su vjerovali da će RK Bosna BH Telecom, kao nekada najuspješniji bh. sportski brand, opstati. Ova djeca koju smo uspjeli okupiti bukvalno za sedam dana, iznjela su teret Lige prvaka, SEHA lige i Lige 6 za prvaka BiH", kazao direktor RK Bosna Kenan Magoda.

U Ligi 6 za prvaka BiH rukometaši Bosne osvojili su 6 bodova pobijedivši novog prvaka BiH - Slogu iz Doboja, te ekipu zeničkog Čelika.

"Za razliku od prethodne sezone igrački kadar je pojaćan mladim i perspektivnim igračima, mladim reprezentativcima BiH Tarikom Vrancem, Damirom Halilkovićem, te Stefanom Davidovićem, koji će sigurno uz dosadašnje mlade vedete kluba Muhameda Zulfića, Damira Efendića, Harisa Bračkovića i druge biti veliki rival svim protivnicima u Premijer ligi", navodi se u saopćenju.

Po riječima direktora Magode, RK Bosna je u prethodnom periodu riješio mnoge goruće probleme po pitanju dugovanja prema nekadašnjim igračima, te dobavljačima.

"Danas sa ponosom možemo istaći da je klub na stabilnim nogama i da su, ukoliko se želi krenuti u kreiranje boljeg RK Bosna, postavljeni zdravi temelji, jer smo jedan od rijetkih klubova koji sa današnjim danom ima veoma mala dugovanja" istakao je Kenan Magoda.