Rukomet
0

Reprezentacija BiH sutra u Zenici domaćin Italiji

FENA
Foto: ENI News
Foto: ENI News
Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Halid Demirović izjavio je danas na pres-konferenciji da vjeruje da će njegovi izabranici zabilježiti pobjedu u sedmoj kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Evropsko prvenstvo 2010. godine u Austriji, koju BiH igra sutra u 20 sati, u Gradskoj areni protiv Italije.

"Svi igrači su zdravi i spremni da odigraju maksimalno angažovano. Želimo se brzom i efikasnom igrom i naravno pobjedom, revanširati Zeničanima za gostoprimstvo koje su nam pružili“, rekao je Demirović.

Kosta Savić, kojeg je selektor pozvao umjesto Branislava Obradovića, jutros se priključio pripremama reprezentacije BiH.

"Imali smo četiri treninga, igrači su ispoljili zavidnu formu. Sutra ujutro odradit ćemo još jedan lakši trening i vjerujem pobjedom protiv Italije početi mini ciklus od četiri kvalifikacijske utakmice“, rekao je selektor Demirović.

Za plasman na Euro 2010.godine u Austriji, reprezentaciji BiH potrebne su pobjede u sve četiri predstojeće utakmice: Italije, Švicarske, Rusije i Farskih Otoka, kao i još jedan eventualni neuspjeh trenutno vodećih selekcija Rusije i Srbije.