Svi su tužni
1

Razočarenje u taboru rukometaša BiH, mladi golman Hodžić se izvinio BH Fanaticosima

D. P.
Hodžić je danas upisao debi (Foto: T. S./Klix.ba)
Hodžić je danas upisao debi (Foto: T. S./Klix.ba)
Bosanskohercegovački rukometaši prokomentarisali su poraz od Gruzije na zatvaranju Evropskog prvenstva u Njemačkoj, a izjave su zabilježili reporteri portala Klix.ba u Mannheimu.

BiH je porazom od Gruzije (22:19) zaključila vrlo neuspješno Evropsko prvenstvo, a prvi se medijima obratio Mirsad Terzić.

"Čestitam Gruziji. Mislim da smo im poklonili pobjedu. Mnogo stvari je za popraviti i odigrali smo jako loš tunir. Nadam se da ćemo sve dobro izanalizirati i popraviti u budućnosti", rekao je Terzić.

Nakon toga, Mirko Herceg je poručio da je to na momente izgledalo dobro, ali da na kraju nema razloga za zadovoljstvo.

"Iskreno, ne znam šta da kažem. Prva utakmica protiv Švedske igrali smo dobro na momente, protiv Nizozemske se nismo pokazali u dobrom svjetlu. Mislili smo da ćemo se izvući protiv Gruzije, dobro smo počeli, ali kako se bližilo kraju, nismo uspjeli istrajati. Ne znam šta da vam kažem", poručio je Herceg.

Ako ništa, čini se da je rukometna reprezentacija BiH dobila golmana za duži vremenski period. To je mladi Harun Hodžić, koji je danas branio prilično dobro u debitantskom nastupu za nacionalni tim. Ipak, nije bio zadovoljan nakon svega.

"Tri poraza, očekivana i neočekivana. Nismo dali ono što smo spremili za danas i ono što smo tražili u ovoj utakmici. Imali smo plus šest i nismo znali iskoristiti tu prednost te prebiti Gruziju u zadatom momentu. Šta reći? Ne mogu da vjerujem da smo tako uspjeli prosuti šansu za prvom pobjedom na evropskim prvenstvima", rekao je Hodžić i onda se osvrnuo na lični nastup:

"Za mene je fantastičan osjećaj da nosim dres reprezentacije BiH. Ovo mi je prva utakmica uopće i žao mi je što nije završila na najbolji način. Dao sam sve od sebe", dodao je mladi golman.

Najvatrenija navijačka grupa BH Fanaticosi ranije su izašli s utakmice i tako pokazali nezadovoljstvo. Mladi golman im se izvinio.

"Izvinjavam se navijačima ovim putem, nismo opravdali očekivanja prvo nas, a onda i cijele nacije. BH Fanaticosi su tu uvijek i kad ide i kad ne ide, ja im se izvinjavam. Razumijem ih u potpunosti, hvala im za sve i vidimo se neke druge prilike. Mi ćemo raditi da donesemo pobjede koje svi priželjkujemo", poručio je Harun Hodžić.