Rukomet
43

Rasterećeni bh. rukometaši u Mejdanu dočekuju Litvaniju, najavljuju da će igrati za publiku

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Rukometna reprezentacija BiH večeras u tuzlanskom Mejdanu igra posljednju utakmicu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Francuskoj. Izabranici Dragana Markovića već su osigurali prvo mjesto u Grupi 1 nakon trijumfa u Slovačkoj, a samim tim i učešće u baražu.

Stoga će Prce i saigrači igrati rasterećeno pred tuzalanskom publikom. Bh. igrači najavljuju spektakl. Također, najavljeno je da navijači Fukare pripremaju posebnu scenografiju. U dvoranu Mejdan ući će sat i po prije početka utakmice.

Selektor Dragan Marković obećava spektakl, kako bi se igrači zahvalili navijačima na sjajnoj podršci tokom kvalifikacija.

"Obećavamo dobru igru, kako bismo zatvorili kvalifikacije kao apsolutni pobjednici, što i priliči jednom favoritu grupe. Iako nismo mogli računati na sve naše najbolje igrače protiv Kosova i Slovačke, djeca i ostali sa klupe pokazali su izuzetnu hrabrost i odgovornost u trenucima kada bi i iskusniji igrači posustali", istakao je šef državnog tima.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Litvanija igra počinje u 20.15 sati uz direktan prijenos na BHT1. Meč sude Miloš Andorka i Robert Hucker iz Mađarske, dok je delegat EHF Ivan Dolejs iz Češke.

BiH je nakon pet kola lider grupe sa devet bodova, slijedi je Litvanija sa šest, dok je Slovačka treća sa pet. Na posljednjem mjestu je Kosovo bez boda.