Rukomet
0

Rasprava o produženju ugovora selektoru Draganu Markoviću

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Sjednica Izvršnog odbora Rukomatnog saveza (RS) Bosne i Hercegovine, na kojoj će se između ostalog, raspravljati i o produženju ugovora selektoru muške seniorske reprezentacije Draganu Markoviću bit će održana u četvrtak.

Po riječima generalnog sekretara RSBiH Smaje Karačića, selektor ima važeći ugovor do 31. oktobra.

"IO RSBiH će sutra razmatrati situaciju o isticanju selektorovog ugovora i donijeti odluku da li će se ići u njegovo produženje ili ne. Tu je početak i kraj svake priče. Selektora Markovića niko nije smijenio i sve senzacionalne vijesti koje se objavljuju ovih dana nemaju nikakvog smisla. Jednostavno imamo činjenicu da selektoru ističe ugovor i da se IO, kao jedino tijelo u savezu koje imenuje selektora, mora odrediti prema tome. Koju će odluku članovi IO donijeti ne znam", kazao je Karačić za Fenu.

U međuvremenu Marković je objavio spisak igrača za nastup na kvalifikacijama za SP.

"Selektor je objavio spisak i on je zvanično objavljen na stranici saveza, to za nas nije nikakav problem", kazao je Karačić.

Sastanak IO RSBiH bit će održan u četvrtak u 17 sati u prostorijama Saveza.

Na Markovićevom širem spisku je 28 imena za predstojeće dvije utakmice kvalifikacijama za SP 2017. sa Slovačkom i Litvanijom.

Na spisku su: Nebojša Grahovac, Benjamin Burić, Alen Ovčina, Mirko Mikić, Faruk Vražalić, Muhamed Zulfić, Nikola Prce, Ivan Milas, Mirsad Terzić, Ivan Karačić, Josip Perić, Marko Tarabochia, Goran Daničić, Dejan Malinović, Kosta Savić, Marko Panić, Senjamin Burić, Vladimir Vranješ, Adnan Šabanović, Damir Efendić, Haris Begić, Vladan Lončar, Damir Halilković, Elmir Građan, Anes Bečić, Stefan Janković, Duško Čelica i Dejan Šešić.

Najbolji bh. rukometaši okupit će se 30. oktobra, a prvi meč na rasporedu je 4. novembra sa Slovačkom u Tuzli.