Kvalifikacije EP 2012.
0

Rađa skratio spisak na 18 igrača

FENA
Vojislav Rađa
Vojislav Rađa
Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Vojislav Rađa skratio je ranije objavljeni širi spisak na 18 igrača na koje računa za susrete protiv Estonije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine. Susreti će biti igrani 9. marta u Polvi i 12. marta u Visokom.

Na spisku su nalaze sljedeći grači:

Enid Tahirović (Goppingen/Njem), Danijel Šarić (Barcelona/Špa), Nebojša Grahovac (Chambery/Fra), Vukašin Stojanović (Aragon Zaragoza/Špa), Adnan Jaškić (Croatia Osiguranje/Hrv), Deni Velić (Nexe Našice/Hrv), Nikola Prce (Alser Puerto Segunto/Špa), Marinko Kelečević (Ferencvarosi/Mađ), Duško Čelica (Bosna BH Gas), Edin Bašić (Chambery/Fra), Adnan Harmandić (Wetzlar/Njem),Tarik Međić (Bosna BH Gas), Saša Đukić (Alser Puerto Segunto/Špa), Marko Panić (Borac m:tel), Dejan Malinović (Izviđač MI Grupa), Senjamin Burić (Izviđač Ml Grupa), Vladislav Veselinov (Kristianstad/Šve) i Vladimir Vranješ (Borac m:tel).

Svi pozvani igrači su potvrdili dolazak.

Generalni sekretar Rukometnog saveza BiH Smajo Karačić na pres-konferenciji je kazao, da bh. selekcija mora da zabilježi obje pobjede.

"Nikakve kalkulacije ne dolaze u obzir. Ne želimo da stavljamo opterećenja pred selektora i igrače, ali mi moramo pobijediti i u Polvi i u Visokom. Ukoliko ne možemo da savladamo Estoniju onda nismo ni zaslužli da idemo na EP. U svakom pogledu smatram da smo bolja ekipa od Estonije. U revanš utakmici u Visokom očekujemo punu dvoranu, već imamo najavu dolaska brojne navijačke skupine BH Fanatikosi", istakao je Karačić.

Okupljanje reprezentacije je 6. marta na Ilidži, gdje će ekipa obaviti jedan trening. Reprezentacija će dan kasnije otputovati u Tallin, dok se dolazak u Polvu očekuje u srijedu.

U Prvoj kvalifikacionoj grupi reprezentacija BiH nalazi se na trećem mjestu s jednim bodom iz dva susreta. U 1. kolu bh. rukometaši poraženi su u gostima od Mađarske (17:26), dok su u Sarajevu remizirali s Makedonijom (28:28).