Rukomet
0

Rađa objavio spisak za susrete s Crnom Gorom

FENA
Selektor muške rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Vojislav Rađa danas je objavio spisak igrača za prijateljske utakmice s Crnom Gorom, koje će se igrati 28. oktobra u Visokom i dan kasnije u Goraždu, u sklopu prve faze priprema za januarske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2011. godine u Švedskoj.

Na spisku se nalazi 20 igrača:

golmani: Adnan Šabanović (Sloga, Doboj), Ratko Vujović (Kolubara, Srbija), Benjamin Burić (Izviđač, Ljubuški);

lijeva krila: Vukašin Stojanović (Aragon, Španija), Amir Čakić (Bosna, Visoko), Mirko Mikić (Borac, Banja Luka);

desna krila: Adnan Jaškić (Bosna BH gas), Deni Velić (Nexe, Hrvatska), Igor Pjetlović (Borac, Banja Luka);

lijevi bekovi: Nikola Prce (Ademar Leon, Španija), Faruk Halilbegović (Borac, Banja Luka), Goran Garić (Borac, Banja Luka);

desni bekovi: Branislav Obradović (Antequera, Španija), Darko Martinović (Labaro, Španija), Marko Panić (Borac, Banjua Luka).

srednji bekvi: Mirsad Terzić (Veszprem, Mađarska), Adnan Harmandić (Gorenje, Slovenija), Damir Doborac (Bosna, Sarajevo),

pivoti: Muhamed Toromanović (Kolding, Danska) i Vladoslav Veselinov (Bosna BH Gas).

Okupljanje je zakazano za 26. oktobra u Sarajevu.

Kvalifikacije za SP igrat će se po novom sistemu. Četiri ekipe igrat će kvalifikacioni turnir s kojeg će pobjednik izboriti nastup u baražu (dodatnim kvalifikacijama).

Rukometaši BiH će u okviru B-grupe igrati na turniru u Finskoj (od 15. do 17. januara). Pored BiH i selekcije domaćina u grupi su još Velika Britanija i Rumunija.