Premijer liga
3

Prvi poraz Leotara u Trebinju, Skauti u Ljubuškom bolji od Sloge

F. Z.
Foto: Facebook/MRK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje
Foto: Facebook/MRK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje
Odigrane su dvije zaostale utakmice rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine, a na različitim krajevima Hercegovine dvije Sloge, ona iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja gostovala je u Ljubuškom, dok je dobojska išla na megdan Leotaru u Trebinje.

Izviđač je u Ljubuškom slavio protiv Sloge Gornji Vakuf-Uskoplje rezultatom 22:20 u ponovljenom susretu sedmog kola. Ovaj susret trebao je biti odigran u nedjelju, ali je zbog problema s električnom energijom u dvorani odlučeno da se utakmica ponovi.

Nakon prvih 30 minuta igre domaći su vodili rezultatom 11:9. Prije samog finiša utakmice Sloga je došla na minus jedan (19:18), ali Skauti nisu dozvolili preokret i slavili su rezultatom 22:20.

Najefikasniji kod domaćih bio je Vedran Delić s devet golova, dok je šest dodao Domagoj Alilović. U redovima gostiju šest golova postigao je Goran Biljaka.

Rukometaši Leotara upisali su prvi poraz ove sezone na domaćem terenu i to u zaostalom susretu 4. kola, a bolji od Trebinjaca bili su rukometaši dobojske Sloge rezultatom 28:23.

Tabela (nije upisan rezultat utakmice u Ljubuškom):