Nova Skupština
6

Promjene u rukovodstvu RK Bosna

Klix.ba
Foto: RK Bosna
Foto: RK Bosna
Na redovnoj Skupštini Rukometnog kluba Bosna, održanoj 29. 6. 2017. godine, izabrana je nova garnitura ljudi koja će voditi sarajevske Studente u nadolazećem periodu.

Tako je, jednoglasnom odlukom, za novog predsjednika Skupštine izabran Adnan Duran, a za potpredsjednika Rasim Lakota. Također, isti će, u skladu sa statutarnim odredbama, obnašati funkcije predsjednika, odnosno potpredsjednika Upravnog odbora.

Pored pomenutih, članovi novog Upravnog odbora sarajevskog kluba će biti: Erol Ramusović, Jasmin Salkić, Tarik Smajović, Adnan Branković i Sead Cucak, što nije konačan sastav te će se u narednim danima raditi na finalnom popunjavanju ovog organa.

Nakon razrješenja dosadašnjih članova rukovodstva sarajevskog rukometnog giganta i imenovanja novih, Upravni odbor je održao sjednicu na kojoj je usvojen budžet za sljedeću sezonu, kao i plan rada i aktivnosti koje su predviđene za nadolazeći period te četverogodišnja strategija funkcionisanja kluba.

Također je donesena odluka o osnivanju Bosnine rukometne akademije, dok će funkciju direktora višestrukog šampiona BiH obnašati član Upravnog odbora, Adnan Branković.