Rukomet
0

Prijateljski susret rukometaša BiH - Hrvatska 4. aprila u Zetri

FENA
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se 2. aprila u Sarajevu pred prijateljske susrete sa selekcijom Hrvatske, 4. aprila u Olimpijskoj dvorani Zetra (17.00 sati) i dan kasnije u Ljubuškom.

Direktor reprezentacije Mirza Muzurović izjavio je na pres-konferenciji da su dolazak najavili svi igrači, koje je ranije pozvao selektor Halid Demirović.

Upitan bi mogao biti samo nastup Mirsada Terzića, čiji je dolazak uslovljen eventualnim plasmanom njegovog kluba -RK Zagreb u finale Kupa kupova.

Boje BiH protiv aktuelnih olimpijskih i bivših svjetskih prvaka branit će sljedećih 16 rukometaša:

golmani: Enid Tahirović, Ratko Vujović i Adnan Šabanović; lijeva krila: Vukašin Stojanović i Amir Čakić; lijevi bekovi: Mirsad Terzić, Nikola Prce i Sakib Omerović; srednji bekovi: Adnan Harmandić i Damir Doborac; desni bekovi: Darko Martinović i Branislav Obradović; desna krila: Adnan Jaškić, Muhamed Mustafić;

pivoti: Muhamed Toromanović i Vladimir Veselinov.

Selektor Hrvatske Lino Červar, koji neće moći da računa na Blaženka Lackovića, u BiH će dovesti sve igače, koji su predvođeni najboljim rukometašem svijeta - Ivanom Balićem prije dva mjeseca na SP u Njemačkoj osvojili peto mjesto.

Pored susreta BiH sa zapadnim susjedima, za koji se očekuje da će biti istinski spektakl i praznik rukometa, repezentacija BiH bi trebalo da u ovoj godini odigra još nekoliko jakih međunarodnih prijateljskih utakmica.

Generalni sekretar Rukometnog saveza BiH Smajo Karačić najavio je da postoji velika vjerovatnoća da bh. reprezentacija u terminima EHF-a za odigavanje prjateljskih utakmica, u maju ili junu, te oktobru i decembru ove godine, u BiH odigra i susret sa svjetskim prvakom Njemačkom.

Sve reprezentativne akcije imaju za cilj da najbolji rukometaši BiH u januarskim kvalifikacijama naredne godine izbore nastup na SP-u 2009. u Hrvatskoj.